Wijkdorp Meerwijk

Wie wil dat niet: oud worden in de eigen, vertrouwde wijk! Met goede buren om zich heen en met hulp dicht bij huis. Eigenlijk is er maar één ding voor nodig: we willen dat dorpse gevoel van vroeger weer terugbrengen in Meerwijk. Bekende gezichten om je heen, zorgen dat je elkaar vaak tegenkomt, samen leuke dingen doen, weten hoe je elkaar hulp kunt vragen en geven. Dat dorpse gevoel dus! Daar gaan we samen voor zorgen in Meerwijk. We noemen het ‘Wijkdorp Meerwijk’.

Dit is Wijkdorp Meerwijk

Wat een wijkdorp precies is? Dat kan overal anders zijn want het zijn vooral de wijkbewoners die het bepalen. In Meerwijk wonen veel ouderen zelfstandig thuis. Daarom is het betrekken van ouderen belangrijk in Wijkdorp Meerwijk. Zoals: elkaar leren kennen om op die manier eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. En samen – met jong en oud – informatie uitwisselen over voorzieningen en activiteiten dicht bij huis.

Da Vinci: het kloppende hart

Da Vinci op het Da Vinciplein is een mooi voorbeeld van wat een wijkdorp kan bieden. Het is een ontmoetingsplek in het hart van de wijk. Een plek die daarnaast onderdak biedt aan zorg, welzijn en verbinding. Bij Da Vinci is van alles te doen
voor en door bewoners uit Meerwijk, zoals, kaarten, hobbyclubs en bewegen. 
Bewoners kunnen er samen eten in het buurtrestaurant: elke vrijdag de wereldse keuken, elke dinsdag is er een daghap en elke twee maanden is er een thema-avond met entertainment. Deze lijst van mogelijkheden groeit nog steeds

Samenwerkingspartners
Wijkdorp Meerwijk is ontstaan door samenwerking tussen de gemeente Haarlem, Stichting Dock, Zorgbalans, Pré Wonen en de wijkbewoners.