Bedreigd met woorden en daden

4 woningen met wateroverlast veroorzaakt door het lekkende kraantje in de wc van de woning op de bovenste verdieping. We krijgen een schademelding van de meneer op de onderste verdieping. Degene die naar verhouding dus de minste last zou moeten hebben. 
Daniel gaat bij hem langs. De eerste keer is meneer niet thuis. Daniel laat een berichtje achter en komt later die dag nog een keer terug. Meneer staat vriendelijk zwaaiend op de galerij en roept: Kom maar binnen! En dat doet hij. 
Daniel werpt een blik op het schilderwerk in de wc. Dat is inderdaad een beetje nat. Echter hij heeft een teleurstellende mededeling voor meneer. De kosten voor het laten herstellen van het schilderwerk zijn voor hem zelf. Meneer neemt hem mee naar de keuken, het laminaat in de keuken is namelijk ook nat geworden en of Daniel ook wat wil doen aan de koelkast die kapot is. Koelkasten zijn so wie so een verantwoordelijkheid van de huurder zelf. Dus dat was teleurstellende boodschap 2, en de derde was dat de kosten van het laminaat konden worden verhaald op de inboedelverzekering. Maar die had meneer niet afgesloten… 

Meneer bleef ogenschijnlijk rustig tijdens het aanhoren van deze antwoorden. Ogenschijnlijk want Daniel draait zich om en ziet dat hem de doorgang naar de voordeur wordt ontzegd. Hij kan de keuken niet uit, sterker nog hij mag de keuken niet uit. Meneer verspert de doorgang door breeduit in de deuropening te gaan staan. 
Daniel geeft een paar keer aan dat hij graag naar buiten wil. Dat is niet de bedoeling. Daniel verzint een list en zegt tegen de man: ik wil graag nog 1 keer naar de wc kijken. Meneer laat hem door en Daniel weet de tussendeur naar de voordeur te bereiken. Daniel heeft de klink vast, meneer houdt de deur tegen. Hij mag er niet uit! Meneer schreeuwt: Je gaat niet weg! Daniel zegt drie keer: Ik ga nu weg en kijkt meneer recht in zijn ogen. De tussendeur is grotendeels van dun glas, dus het is nog oppassen geblazen dat het glas niet knapt. Dan pakt meneer de schouder van Daniel vast…

Daniel weet niet meer wat er daarna gebeurde, maar hij weet de voordeur te bereiken en wenst meneer een prettige dag. Hij loopt de galerij af naar beneden, en laat een vloekende en tierende man achter zich. 
Helemaal strak en met een lijf vol adrenaline gaat hij meteen naar de Laan van Berlijn om hetgeen hem net is overkomen te bespreken met zijn collega’s. Dat helpt.

Daniel weet het voorval snel achter zich te laten. Dat is knap, want in feit werd hij simpelweg bedreigd met woorden en met daden en dat is zeer kwalijk.

Meneer is door ons aangesproken op zijn gedrag via een brief. Ook is er aangifte gedaan bij de politie. Echter Daniel was te kort in de woning geweest, dus ze konden niets voor hem doen…

John de Jong

In dienst bij Pré Wonen vanaf 2003

Projectleider Vastgoed
01-01-2016 t/m heden

Projectleider Groot Onderhoud
01-01-2012 t/m 31-12-2015

Projectleider PO & GO
30-06-2003 t/m 31-12-2011